„Adj új életet tárgyaidnak!”

Egy hét az újrahasznosítás, megjavítás, hulladékcsökkentés szellemében

Iskolánk csatlakozik a 2017-es Európai Hulladékcsökkentési Hét nevű kezdeményezéshez, melynek ideje 2017. november 20-24.

Helye: az iskola aulája, folyosója.

Arra kérjük a tanulókat, hogy a megadott időpontban a kijelölt helyeken helyezzék el az alábbi felsorolásban szereplő, a háztartásukban megtalálható megunt, kidobásra szánt, de még jó állapotban lévő, tiszta, esetleg felújításra szoruló tárgyakat:

- játékok

- könyvek

- iskolaszerek

- bögrék

A fogyasztói társadalom szemléletmódja, hogy akár jó állapotban lévő még használható tárgyainkat gyakran lecseréljük. Megunt tárgyak jelentős része a kukába kerül, holott mások máshol még hasznosítani tudnák.

Az összegyűjtött tárgyakat közösségi szolgálat keretében a tanulókkal együtt eljuttatjuk karitatív szervezetekhez, gyerekközösségekhez, rászorulókhoz.

Ajándékozd el megunt, még használható, jó állapotban lévő tárgyaidat, hogy örömöt szerezz valakinek, hogy tárgyaid „második életet” éljenek!

 

 

  1. március 1-jén „Hány éves a kapitány?” elnevezésű matematika versenyt rendeztünk a BGSZC iskoláinak. A résztvevő 9 csapat közül 4 azonos eredményt ért el a 45 perces dolgozatban. A továbbiakban villámfeladatokkal tudtuk megállapítani a sorrendet. Nagyon izgalmas három forduló után alakult csak ki a végső eredmény.Furfangos cések:

 

I.Furfangos cések: 

Elek Patrik, Ézsiás Fanni, Kiss Nikolett, Skultéti Péter
(Szent István)

 

II. Sinushajósok:
Balatoni Gréta, Csabay András, Gáncs István, Papcsik Attila (Széchenyi)

 

III. Számkivetettek:
Blidaru Bettina, Dobos Sára, Marton Patrícia, Tordel Anna
(Széchenyi)

 

IV. PKDK:
Kaári Diana, Kalotai Kitti, Magyarosi Katalin, Szabó Panna
(Berzeviczy)

 

Gratulálunk, további sikeres versenyzést kívánunk!

I. helyezett csapat (Szent István) 

II. helyezett csapat  (Széchenyi)

III. helyezett csapat (Széchenyi)

 


Káva színpad jóvoltából a 9. A osztályos tanulók drámapedagógián vettek részt a Széchenyiben!

 

Sörtúra , alias üzemlátogatás a "felnőtt" 12. - sekkel.

 

A Dreher Sörgyár lehetőséget biztosított számunkra, hogy megismerjük a sör és a vállalat történetét, a sörgyártás teljes folyamatát. A Sörutazás program keretében bemutatták az Európában is páratlan szépségű Főzőházat, és felfedték a nemes nedű számtalan titkát. :D

November 9-én Győrben, az AUDI Gyárban jártunk üzemlátogatáson. Az összeszerelő üzemben saját szemünkkel győződhettünk meg arról, hogyan lesz az alkatrészekből rövid idő alatt autó. Két percenként gördül le egy-egy újabb kocsi. Mi is választottunk magunknak „szolgálati autót”. Kísérő tanár: Macskásyné Harnócz Klára és Fegyver Zsolt.

Íme:

E-napló

 

ALAPÍTVÁNY

Iskolánk alapítványa: Széchenyi 200 alapítvány. Kérjük, hogy amennyiben támogatni kívánja iskolánk diákjait, akkor az adója 1 %-át az alábbi adószámra utalja:

18004298-1-42

Bővebben...

 

Elérhetőségeink

Budapesti Gazdasági SZC Széchenyi István Kereskedelmi Szakgimnáziuma

1088 Budapest, Vas utca 9-11
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon/fax: +36 1 338 4480
Igazgató: Jakab Szilvia
 
Gazdasági iroda: Bogáti Árpád
telefon: +36 1 338 4592 
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.