Beiskolázási tájékoztató

Tekintsétek meg aktuális beiskolázási tájékoztatónkat!                                                                                        Bővebben...

ELEKTRONIKUS NAPLÓ

 http://www.bryanadamstribute.hu/szechenyi/images/mayor_small_ssl.png

 

Programok

 

Az idei tanév lezajlott eseményei

 

Bővebben... 

Galéria

 

  Program címe Leírás (min 150 karakter)
1. Szakmai kvíz - játékos feladatok szakmai fogalmakkal Játsszon velünk! Szeret keresztrejtvényt fejteni, elrejtett szavakat keresni? Érdekességek játékosan a kereskedelem, marketing, közgazdaságtan és turisztika témaköréből.
2. Textil-kresz Kimosta? Összement? Vasalta? Elolvadt? Kicentrifugálta? Összegyűrődött? Nincs több bosszankodás, ha részt vesz TEXTIL-KRESZ gyorstalpalónkon. Hogyan igazodjunk el a ruhákban található címkéken? Interaktív szakmai tevékenység.
3. Kasszás Erzsi - Milyen feladatai vannak egy pénztárosnak? Kasszás Erzsi mindent tud, mindenre figyel, mindig kedves és mosolyog. Legyen Ön is egy kis időre reklámarc! Közben megismerheti a pénztáros szerteágazó feladatait. Ezután biztosan máshogy értékeli a pénztáros munkáját.
4. Tájak teája - Hangulatos teázó, teakóstoló a világ minden tájáról A turisztikai szervező, ügyintéző szakmát tanuló diákok különböző tájak kedvelt teáit kóstoltatják meg a hangulatosan kialakított teázóban, ahol megismerkedhet pl. az orosz, kínai, az angol teázási szokásokkal, illetve kipihenheti magát.
5. Idegenvezetés a több mint 100 éves iskolánkban A turisztikai szervező, ügyintéző szakmát tanuló diákok különböző tájak kedvelt teáit kóstoltatják meg a hangulatosan kialakított teázóban, ahol megismerkedhet pl. az orosz, kínai, az angol teázási szokásokkal, illetve kipihenheti magát.
6. Lego robot építése és programozása A LEGO játék neve mindenki számára ismerősen cseng. Fiúk, lányok, fiatalok és idősebbek egyaránt játszhattak vele. Iskolánkban szakkör keretében a diákok nemcsak megépítik a robotokat, hanem programozzák is őket. Hogyan? Jöjjön és nézze meg!
7. Arduino microcontroller Szeret kísérletezni, programozni? Érdeklődik az okosházak, okosautók iránt? Most elsajátíthatja a roborika alapjait, a mechatronikát.
8. Gasztronómiai ízutazás - állófogadás Iskolánk turisztikai szakos tanulói állófogadást szerveznek, ahol ízletes falatkákat, finomságokat, turmix italokat kínálnak az iskolánkba érkező vendégeknek.
9. Csomagolás, fuvarozás A logisztikában a gyorsaság számít. Ügyességi játékunk keretében kipróbálhatja, hogy mennyi idő alatt tud adott mennyiségű (üres) papírdobozokat egy raklapra feltenni.
10. Legyünk gyerekek ismét! Mindenki játszott a Gazdálkodj okosan társasjáték valamelyik változatával. Ma este nemcsak Gazdálkodj okosan társassal játszhat, hanem a fogyasztóvédelmi tudatosságra nevelő társasjátékkal, az Okosbolttal.
11. Legyen Ön recepciós vagy ügyfélszolgálatos! Szituációs játékunk során kipróbálhatja magát szállodai recepciósként vagy kereskedelmi egység ügyfélszolgálatosaként, hogy milyen nehéz a problémákat kezelni.
12. Dobozoljunk! Az online kereskedelemmel a házhozszállítások száma megnövekedett. A csomagolás rendkívül fontos. Próbált már különböző méretű, formájú tárgyakat egy dobozba úgy behelyezni, hogy a dobozban ne mozogjanak? Ha nem, itt az alkalom.
13. Anno Budapest és most! Jól ismeri Budapestet? Akár idegenvezető is lehetne itt? Felismeri-e 100 évvel korábbi képek alapján Budapestet? Interaktív játék felnőtteknek.
14. Minecraft az oktatásban?! Iskolánk által meghirdetett Minecraft pályaművek prezentálása és eredményhirdetése. A pályázat a számítógépes játékot és Mátyás király korát kívánta összekötni, a Minecraft kockákkal egy reneszánsz épületetet kellett elkészíteni.
15. Tanítsd a tanárod! Iskolánk által meghirdetett "Tanítsd a tanárod!" pályaművek prezentálása és eredményhirdetése. Iskolánk tantestülete nyitott az új ismeretek irányába, úgy gondoljuk, hogy a tinédzserektől lehet hasznos dolgokat tanulni, főleg a digitális eszközök használatáról.
16. Reklámok mindenhol Iskolánk által meghirdetett Reklámszlogen a Széchenyinek pályaművek prezentálása és eredményhirdetése. Reklámra mindenkinek szüksége van, a marketingórákon a diákok megtanulták a jó szlogen ismérveit, már csak a kreativitásukat kellett használniuk.
17. Erasmus+ Iskolánk diákjai egy kétéves projektben vesznek részt 5 külföldi iskolával közösen. Az eddigi tapasztalataikat szeretnék megosztani az érdeklődő látogatokkal, illetve bemutatni eddig végzett munkájukat.

E-napló

 

ALAPÍTVÁNY

Iskolánk alapítványa: Széchenyi 200 alapítvány. Kérjük, hogy amennyiben támogatni kívánja iskolánk diákjait, akkor az adója 1 %-át az alábbi adószámra utalja:

18004298-1-42

Bővebben...

 

Elérhetőségeink

Budapesti Gazdasági SZC Széchenyi István Kereskedelmi Szakgimnáziuma

1088 Budapest, Vas utca 9-11
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon/fax: +36 1 338 4480
Igazgató: Jakab Szilvia
 
Gazdasági iroda: Bogáti Árpád
telefon: +36 1 338 4592 
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.